MAC Trends AW13

Η MAC δίνει άλλη διάσταση στο μακιγιάζ, του δίνει τη θέση που του αξίζει. Το μακιγιάζ δεν είναι απλά ανάγκη για εμάς τις γυναίκες, είναι μορφή τέχνης!

AW13 - Makeup tells a story..
Το μινιμαλιστικό μακιγιάζ της προηγούμενης σεζόν δίνει τη θέση του σε ένα στυλ γεμάτο "υπονοούμενα". Θολό, μυστηριώδες, με έντονο συναίσθημα, το μακιγιάζ αποκτά ζωή και έχει στοιχεία από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
Διαφορετικές υφές ανακατεύονται μεταξύ τους, το άγριο συναντά το ήρεμο, το συνηθισμένο συναντά το διαφορετικό, το παρελθόν συγκρούεται με το μέλλον, το ατίθασο punk διανθίζει τη θηλυκότητα, ο δυναμισμός αποκτά κάτι το εύθραυστο, το ανατρεπτικό grunge στυλ γίνεται συνώνυμο της πολυτέλειας. Τρία στυλ, gothic, grunge και punk, ελαφρώς παρεξηγημένα, θα τα γνωρίσουμε και θα τα αγαπήσουμε αυτή τη σεζόν στη μόδα και το μακιγιάζ. 

No rules, No bounds.. Pretty feels quite Bland.. 
Η ομορφιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, το αψεγάδιαστο θεωρείται βαρετό ενώ τα "ελαττώματα", το μακιγιάζ που δίνει την αίσθηση του μισοτελειωμένου ή ελαφρώς χαλασμένου και ατημέλητου, είναι τάση. Δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υφίσταται καν η έννοια της τελειότητας, το "glamour" θεωρείται passé. Η σκιά είναι "ταλαιπωρημένη", τα χείλη δεν έχουν σαφές περίγραμμα, τα μάγουλα είναι φυσικά αναψοκοκκινισμένα, τα φρύδια ατημέλητα και οι makeup artists δίνουν ζωή και προσωπικότητα, χωρίς κανόνες! Η δημιουργικότητα, η φυσικότητα και τα ψεγάδια έχουν τη δική τους ομορφιά.. δεν υπάρχουν όρια!


REB-ELLE.. BLACK EYE..

Sexy smokiness. Η απόλυτη επικράτηση του μαύρου, υγρό, βελούδινο, κρεμώδες.. 
Χωρίς κανόνες, χωρίς όρια, μαύρο μολύβι και σκιά ελαφρώς σβησμένα, ελαφρώς χαλασμένα, ένα look που δίνει την αίσθηση του ανολοκλήρωτου, εντελώς αντισυμβατικό, μυστηριώδες και άκρως γοητευτικό. Το απόλυτο μαύρο συναντά το ανθρακί, το σμαραγδί, ενώνεται με το μπορντό και το βαθύ μπλε. "Good girl gone bad".

Έντονα μάτια που τραβούν την προσοχή. Άκρως απαραίτητο το Smolder Eye Kohl απλωμένο σαν βάση σε όλο το βλέφαρο και η σκιά στην απόχρωση Typographic που σετάρει, σβήνει και δίνει σχήμα. Το μαύρο αποκτά χρώμα με pigments στις παραπάνω αποχρώσεις και πετρόλ glitter που απλώνεται με τα δάχτυλα στο κέντρο του άνω βλεφάρου για να δώσει την αίσθηση του "υγρού" ιριδισμού στο μάτι. Το διάσημο Βlacktrack Fluidline είναι must για να πετύχεις χοντρή, αυστηρή γραμμή eyeliner αλλά και για να πετύχεις ένα πιο εκκεντρικό, γραμμικό μακιγιάζ στα μάτια. Βάλε φαντασία, δημιούργησε και χάλασε ελεγχόμενα (ή και όχι!) ανάλογα με το στυλ σου και την περίσταση. Δοκίμασε να απλώσεις gloss (MAC Gloss Creme Brillance) για να δώσεις υγρό-χαλασμένο look και "κατέβασε" τη σκιά στο κάτω βλέφαρο αρκετά χαμηλά. "Gothic but Gorgeous".
Λαμπερό μαύρο χρώμα και στα νύχια που παραπέμπουν σε στυλ punk αλλά παραμένουν chic με glossy τελείωμα και περιποιημένα, καλοσχηματισμένα νύχια σε κοντό μήκος. Το σχήμα αυτή τη σεζόν είναι ουσιαστικά το φυσικό σχήμα των νυχιών, ελαφρώς στρογγυλεμένο και μιμείται το σχήμα της βάσης του νυχιού. Ξέρεις ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα pigments της MAC ακόμα και στα νύχια; Αφού ολοκληρώσεις με το μαύρο βερνίκι άπλωσε το ίδιο χρώμα που χρησιμοποίησες και στα μάτια. Αγαπώ το MAC Pro Naval pigment, που δίνει νέα διάσταση στο σκούρο μπλε.
Χείλη φυσικά, ελαφρώς αποχρωματισμένα που αφήνουν τα μάτια να κλέψουν την παράσταση. Δοκίμασε να ταμπονάρεις με τα δάχτυλα την απόχρωση Fleshpot για να δώσεις nude βελούδινη αίσθηση στα χείλη σου. Και αφού μιλάμε για επανάσταση ουσιαστικά.. δοκίμασε να σβήσεις το περίγραμμα των χειλιών σου με concealer (ή με το εξειδικευμένο προϊόν MAC Pro Lip Erase) ή να απλώσεις το paint pot στην απόχρωση Stormy Pink για πιο εκκεντρικό αποτέλεσμα. Αν τα χείλη σου δεν έχουν έντονο χρώμα έτσι και αλλιώς, λίγο balm είναι αρκετό. Tips&Tricks υπάρχουν άπειρα, απλά παίξε με τα προϊόντα, βάλε φαντασία και δημιούργησε τους δικούς σου κανόνες!




SPIRITUAL-EYES.. "GHOSTLY SMOKE"

Ψυχρά χρώματα, που έχουν ως πηγή έμπνευσης μέταλλα και πετρώματα, πάνω σε αλαβάστρινη επιδερμίδα δίνουν ένα αποτέλεσμα απόκοσμο. Η ομορφιά είναι αιθέρια και με νοσταλγική διάθεση. Μάτια μελαγχολικά, ομιχλώδη, σε τόνους γκρι, βγάζουν συναίσθημα και σε συνδυασμό με την πορσελάνινη επιδερμίδα χαρίζουν μία ομορφιά ποιητική και ρομαντική. "Think porcelain dolls before they get painted".

Μάτια πολύ απαλά τονισμένα, με μία υποψία χρώματος σε τόνους του γκρι, του καφέ ακόμα και με κόκκινους υποτόνους που κάνουν τα μάτια να δείχνουν κουρασμένα και το πρόσωπο πιο χλωμό. Το μακιγιάζ εδώ δεν έχει εντάσεις, έχει κάτι μυστηριώδες σαν στοιχειωμένο, κάτι λείπει και κάτι υπονοείται. Τα μάτια τονισμένα τόσο-όσο είναι το κέντρο σε ένα πρόσωπο αψεγάδιαστο και ελαφρώς χλωμό. Απαραίτητο προϊόν το paint pot στην απόχρωση Stormy Pink που απλώνεται με φαρδύ πινέλο (το 130 της MAC είναι το τέλειο γι'αυτό το look!) στα μάτια ή ακόμα και στα χείλη. Το eye kohl στην απόχρωση Prunella είναι ιδανική επιλογή αν θέλεις να δώσεις μία φυσική "μελανιασμένη" απόχρωση στα μάτια. Επίσης το Pro Longwear paint pot στην απόχρωση Camel Coat και Tailor Grey, χαρίζουν ένα πέπλο χρώματος σε καφέ και γκρι απόχρωση αντίστοιχα. 
Το "κλειδί" στο look αυτό είναι τα φρύδια, έντονα, φυσικά, αρκετά τονισμένα, με κάπως άγρια υφή, χτενισμένα προς τα πάνω πλαισιώνουν τα μάτια και χαρίζουν ατημέλητο ύφος. Είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεχάσεις σχεδόν το τσιμπιδάκι σου!
Τα χείλη κινούνται στους ίδιους τόνους με τα μάτια. Άπλωσε μόνο ένα balm και δώσε απαλό χρώμα ελαφρώς ταμπονάροντας με το paint pot που χρησιμοποίησες και στα μάτια. Αν θέλεις κάτι πιο..ζωντανό μπορείς να μείνεις απλά στο balm και να σκουπίσεις απαλά την περιττή ποσότητα με ένα χαρτομάντιλο, τεχνική που θα κάνει τα χείλη σου απαλά και ενυδατωμένα, χωρίς χρώμα και έντονη λάμψη.
Όταν λέμε μονοχρωματικό το εννοούμε! Ακόμα και τα νύχια δίνουν μια απόκοσμη αίσθηση. Nude, greige ή αποχρώσεις του γκρι δένουν απόλυτα την εικόνα. Θέλεις ιδέα;! Δοκίμασε το μονοχρωματικό γαλλικό μανικιούρ. Δεν παίζεις με τα χρώματα εδώ αλλά με το top coat. Αφού περάσεις δύο στρώσεις βερνίκι και ολοκληρώσεις με το κλασικό σου top coat, πέρασε την άκρη του νυχιού (εκεί που θα έβαζες το άσπρο στο κλασικό γαλλικό) με ματ top coat. Στην πασαρέλα είδαμε ματ νύχι, με glossy tip στην απόχρωση Coffee Break της MAC. So chic!




AU-CURRANT.. UNDONE BUT WELL-DONE

Χρώμα στα χείλη. Χρώμα που σε απογειώνει. Τί χρώμα; Κόκκινο! Αλλά κόκκινο "αλλιώς". Δε μιλάμε για το καθαρό κόκκινο που ξέρεις αλλά για κάτι άλλο, πολύ συγκεκριμένο, μία νέα απόδοση του βυσσινί, ένα χρώμα που κρύβει μελαγχολία και μυστήριο. Σκέψου μπορντό, cranberry,  ένα κόκκινο πολύ πιο βαθύ και γοητευτικό, πολύ λιγότερο συνηθισμένο, πολύ περισσότερο artistic. Αναψοκοκκινισμένα μήλα σε ανάλογους τόνους δίνουν απαλό χρώμα σε ένα πρόσωπο κατά τα άλλα άχρωμο, με μια γοητεία άλλης εποχής. 

Τα χείλη κλέβουν την παράσταση άλλοτε ματ και άλλοτε με λάμψη. Must-have, το πολύ αγαπημένο μου, lipmix της MAC στην απόχρωση Crimson, για έντονο, απόλυτα ματ χρώμα που διαρκεί κυριολεκτικά όλη μέρα! Επίσης το Hang Up απλωμένο ταμποναριστά στα χείλη, δίνοντας έμφαση στο κέντρο και σβήνοντας προς το περίγραμμα, είναι ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ κραγιόν για τη σεζόν. 
Το τέλειο tip για χείλη μοναδικά; Πάνω από το Crimson άπλωσε το MAC PRO Basic Red pigment για να δώσεις βελούδινη, ματ υφή στα χείλη σου. Αν θέλεις να ακολουθήσεις την τάση αυτή τόνισε αρκετά τη φυσική "καρδούλα" στο άνω χείλος και "κλέψε" στο σχήμα, όπου χρειάζεται, για να δώσεις κομψό σχήμα στα χείλη.. φαντάσου κάπως σαν να είσαι πρωταγωνίστρια του Hitchcock!
Τα μάτια είναι είτε ελαφρώς τονισμένα, με πολύ φυσικό τρόπο διακριτική μεταλλική λάμψη, είτε χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Τα έντονα φρύδια έχουν και σ'αυτή την πρόταση την τιμητική τους και είναι επίσης χτενισμένα με ανοδική φορά.
Κλειδί στο μακιγιάζ είναι το ρουζ. Φρόντισε να ταιριάζει με το κραγιόν σου και άπλωσέ το και ελαφρώς πιο κάτω από ότι συνηθίζεις για να δώσει την αίσθηση ότι κοκκίνισες φυσικά. Για να έχεις τον απόλυτο συνδυασμό χρωμάτων, χρησιμοποίησε το κραγιόν σου σαν ρουζ ταμπονάροντας απαλά στα μήλα με τα δάχτυλά σου.




PERSPEX-TIVE.. CATCH THE LIGHT

Η ίδια η υφή του δέρματος λέει τη δική της ιστορία αυτή τη σεζόν..
Το πρόσωπο δεν είναι απλά ένας καμβάς για να παίξεις με το χρώμα. Με τη συγκεκριμένη τάση δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο πως το φως πέφτει στο δέρμα. Ματ ή δίνοντας "υγρή" αίσθηση το πρόσωπο είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος και το χρώμα σχεδόν απουσιάζει.

Αν και η ρουτίνα περιποίησης του δέρματος παίζει τεράστιο ρόλο, η MAC μας δίνει τα κατάλληλα εργαλεία για να "κλέψουμε" λίγο. Cream Colour Base, ένα προϊόν που ξέρεις και αγαπάς ήδη και θα μπει για τα καλά στη ζωή σου αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα. Οι αποχρώσεις Luna, Shell και Pearl χαρίζουν φως στο δέρμα με φυσικότητα. Δοκίμασε να βάλεις ακόμα και gloss στα μάτια ή στα ζυγωματικά και τιθάσευσε τα φρύδια σου με διάφανη μάσκαρα. Δύο ακόμα must προϊόντα η διάσημη πλέον Strobe Cream και το Lip Conditioner SPF 15 για απαλά, ενυδατωμένα χείλη, με λάμψη.
Φρέσκο, καθαρό, φυσικά όμορφο πρόσωπο, αυτό είναι το concept. "Nothing is obvious" και το μυστικό είναι στις διαφορετικές υφές. Ξέχνα για λίγο το χρώμα, παίξε με το φως!



Τέσσερις τάσεις διαφορετικές με κοινό παρονομαστή την ομορφιά "αλλιώς". Έχουν τα ψεγάδια τη δική τους ομορφιά, δε συμφωνείς; Μην κρύβεις, μην καλύπτεις, είναι η στιγμή να ρισκάρεις και να παίξεις ρόλους! Δική μου αδυναμία; REB-ELLE και AU-CURRANT! Εσύ τί ξεχώρισες;;

Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι αν έπρεπε να παίρνω τα καλλυντικά μου από μία και μόνο εταιρία, αυτή θα ήταν η MAC, χωρίς δεύτερη σκέψη. Αλήθεια, για εσένα ποια θα ήταν;


 photo facebook_zpsfc352817.png photo twitter_zpsbc9cbb23.png photo bloglovin_zps23b150e4.png photo instagram_zps38eafd3c.png photo google_zps8dde294b.png
Aν θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα για ό,τι νέο ανεβαίνει, 
πρόσθεσε το email σου πάνω δεξιά 
("Follow by email")

Τα καλύτερα έρχονται!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...