Skin Care Routine - Apivita


Πόσο καθαρό είναι το δέρμα σου στο τέλος μιας δύσκολης μέρας?
Είσαι ώρες έξω, με μακιγιάζ και η επιδερμίδα σου είναι εκτεθειμένη σε ρύπους, σκόνη και μικρόβια ενώ ακόμα και ο ιδρώτας και το σμήγμα "κουράζουν" την επιδερμίδα σου. Στο τέλος της μέρας το πρόσωπό σου πρέπει να πάρει ανάσα. Ένα καλό ντεμακιγιάζ, σωστός καθαρισμός και φυσικά ενυδάτωση, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, είναι τα βασικά βήματα για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα και είναι τα βασικά σου όπλα ενάντια στο χρόνο.

Χωρίζω το ντεμακιγιάζ μου σε δύο βήματα. 
Πρώτα αφαιρώ το μακιγιάζ των ματιών και στη συνέχεια προχωρώ στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Βήμα 1ο - Ντεμακιγιάζ
Βάζω σε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ λίγη λοσιόν ντεμακιγιάζ ματιών με μέλι και τίλιο της Apivita και ακουμπάω, χωρίς να πιέζω, ένα δίσκο σε κάθε μάτι. Περιμένω κάποια δευτερόλεπτα και χωρίς να τρίβω (η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και χρειάζεται απαλές κινήσεις) απομακρύνω τη μεγαλύτερη ποσότητα του μακιγιάζ. Επαναλαμβάνω με απαλές κινήσεις έως ότου αφαιρέσω και τα τελευταία, επίμονα ίχνη μάσκαρας ή eyeliner.




Βήμα 2ο - Καθαρισμός
Συνεχίζω με το υπερ-αγαπημένο μου κρεμώδη αφρό καθαρισμού για πρόσωπο και μάτια με ελιά και λεβάντα. Το συγκεκριμένο προϊόν το χρησιμοποιώ πάρα πολλά χρόνια, δεν το αλλάζω με τίποτα και ακόμα και αν δοκιμάζω άλλα προϊόντα της κατηγορίας του, πάντα υπάρχει ένα μπουκαλάκι "ελιά&λεβάντα" στο μπάνιο μου. Δεν ερεθίζει, είναι απαλό αλλά αποτελεσματικό και είναι κατάλληλο και για τα μάτια. Κάνω αφρό με χλιαρό νερό με τα χέρια και απλώνω σε βρεγμένο πρόσωπο, κάνοντας μασάζ σε όλο το πρόσωπο και στο λαιμό.

Αν θέλεις να απαλλαγείς από μαύρα στίγματα και νεκρά κύτταρα τότε μπορείς να κάνεις ήπια απολέπιση πολύ γρήγορα και απλά. Πάρε μια λούφα ή ένα σφουγγαράκι για το πρόσωπο και  με απαλές κυκλικές κινήσεις πέρασέ το από όλο σου το πρόσωπο, πριν ακόμα ξεπλύνεις τον αφρό καθαρισμού
Αν έχεις περισσότερο χρόνο και διάθεση, δοκίμασε το scrub με βερίκοκο της Apivita, φανταστικό!
Τέλος ξεπλένεις με άφθονο, δροσερό νερό.

Μια άλλη καλή επιλογή είναι το γαλάκτωμα 3 σε 1 για πρόσωπο και μάτια για καθαρισμό, τόνωση και ντεμακιγιάζ. Τρία βήματα σε ένα, κατάλληλο και για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Εξαιρετικό για ταξίδια, αφού δε χρειάζεται να πάρεις μαζί σου πολλά προϊόντα. Και όπως βλέπεις το πέτυχα με έκπτωση!


Βήμα 3ο - Τόνωση
Στο σημείο αυτό το πρόσωπό σου είναι καθαρό από ρύπους, σμήγμα και μακιγιάζ. Οπότε πλέον προχωράς στο επόμενο βήμα. Τόνωση.

Ίσως η χρήση τονωτικής λοσιόν είναι πιο προαιρετική αλλά πίστεψέ με είναι σημαντική. Αυτό που κάνει η λοσιόν, πέρα από την ευχάριστη αίσθηση που δίνει στο πρόσωπό σου, είναι ότι απομακρύνει τυχόν υπολείμματα του μακιγιάζ ή του καθαριστικού σου και την περιττή λιπαρότητα, εξισορροπεί το pH του δέρματος και το προετοιμάζει για να δεχτεί πιο σωστά την ενυδάτωση και τα οφέλιμα συστατικά της κρέμας.
Απλώνω με βαμβάκι λίγη τονωτική λοσιόν με κίτρο και πρόπολη και νιώθω το πρόσωπό μου να "ξυπνά" τόσο από την δροσερή αίσθηση που αφήνει, όσο και από το διακριτικό, φυσικό άρωμά της. Η συγκεκριμένη λόγω της πρόπολης έχει επίσης αντισηπτική και αντιοξειδωτική δράση. Μου τελείωσε οπότε πάω για το δεύτερο μπουκαλάκι ;-)

Βήμα 4ο - Ενυδάτωση
Είναι πολύ σημαντικό να προχωράς στην ενυδάτωση αμέσως μετά τον καθαρισμό, ενώ το δέρμα είναι ακόμα ελαφρώς υγρό, ώστε να κρατήσεις την υγρασία στο δέρμα.
Και όταν μιλάμε για ενυδάτωση μιλάμε φυσικά τόσο για πρόσωπο όσο και για μάτια.

Για τα μάτια εμπιστεύομαι επίσης την Apivita, αφού παρά τη μεγάλη ευαισθησία που έχω, κανένα προϊόν της κατάλληλο για την περιοχή, δε μου έχει ποτέ δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Τελευταία χρησιμοποιώ την κρέμα ματιών με SPF 15 για τις πρώτες ρυτίδες και γραμμές έκφρασης με γιασεμί & μυρτιά. Βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων αλλά και στο μεγάλο μου πρόβλημα..τους μαύρους κύκλους και τα πρηξίματα στην περιοχή γύρω από τα μάτια ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει. Μου αρέσει πολύ η υφή της και η ενυδάτωση που προσφέρει ενώ παρέχει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία που προκαλεί γήρανση. Είναι εξαιρετική και ως βάση για το concealer.

Ο ορός για ενυδάτωση είναι καταπληκτικός!
"Παίξε" μαζί του..συνδύασέ τον με άλλους ορούς, με την ενυδατική ακόμα και με το foundation σου.
Εγώ τον προτιμώ μόνο του μετά το βραδινό καθαρισμό. Λεπτός, ανάλαφρος, αναζωογονητικός!

Τέλος, η διαδικασία ολοκληρώνεται με την ενυδάτωση προσώπου. Υπάρχουν πολλές επιλογές, ανάλογα με τον τύπο δέρματος και τις ανάγκες σου, από απλή ενυδάτωση έως και πολύ πιο εξειδικευμένα προϊόντα. Αν και αγαπώ ιδιαίτερα τους ορούς και τελευταία τους προτιμώ μια αγαπημένη μου επιλογή επίσης για πάρα πάρα πολλά χρόνια είναι η κρέμα-gel για λιπαρές/μεικτές επιδερμίδες με λυγαριά και πρόπολη. Καταπληκτική επιλογή για λιπαρό/μεικτό δέρμα, ενυδατώνει χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας ενώ αφήνει πολύ ευχάριστη αίσθηση στο πρόσωπο. Τη λατρεύω! Με 98% φυσική σύνθεση, τέλεια ακόμα και για καλοκαίρι (που η λιπαρότητα είναι αυξημένη), πολύ καλή ως βάση μακιγιάζ και πολύ βολική συσκευασία.
Μην ξεχνάς το λαιμό σου. Άπλωσε την ενυδατική με απαλές, ανοδικές κινήσεις.

Φαίνονται πολλά όταν τα διαβάζεις αλλά είναι πολύ απλά, πολύ ευχάριστα και πολύ σημαντικά για την υγεία του προσώπου σου. Αφιέρωσε 5 λεπτά στο τέλος κάθε μέρας και σύντομα θα δεις τη διαφορά. Και αν δεν είσαι ήδη fan..σε προκαλώ να το δοκιμάσεις για 10 μέρες μόνο και σου βάζω στοίχημα ότι μετά δε θα μπορείς να σταματήσεις ;-)

Αν είσαι ήδη μυημένη και θέλεις το κάτι παραπάνω..stay tuned γιατί πολύ πολύ σύντομα θα σου πω όλα τα μυστικά μου για τις μάσκες που δοκιμάζω τον τελευταίο καιρό..το πρόσωπό μου τις λατρεύει και θα τις λατρέψεις και εσύ!!


Follow me on      
••• Bloglovin •••          ••• Twitter •••         ••• Facebook ••• 

Aν θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα για ό,τι νέο ανεβαίνει, πρόσθεσε το email σου πάνω δεξιά ("Follow by email")
Τα καλύτερα έρχονται!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...