Frezyderm Volpaderm AHA Cream (What is AHA..??)


Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα και μάλιστα σε ενημερώνω ότι έχω πάρει το σοβαρό μου, γιατί αυτή τη φορά θέλω να μιλήσουμε για ένα θέμα skincare που υπόσχεται πολλά και θέλω οπωσδήποτε τη γνώμη σου, την εμπειρία και τις δικές σου προτάσεις!! Δεν είμαι δερματολόγος φυσικά, οπότε πριν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις κάτι που "ξεφεύγει" ελαφρώς από τη συνηθισμένη ρουτίνα περιποίησης, καλό θα ήταν, για απόλυτη σιγουριά να πάρεις τη γνώμη κάποιου ειδικού, κυρίως σε περίπτωση που το δέρμα σου είναι πολύ ευαίσθητο ή σε έχει ταλαιπωρήσει στο παρελθόν με τον οποιονδήποτε τρόπο. Έκανα την έρευνά μου, ρώτησα, έμαθα και θέλω να σου συστήσω το νέο, αγαπημένο σύντροφο της νεανικής, λαμπερής και υγιούς επιδερμίδας.. ας γνωρίσουμε μαζί τα AHA..

Let's meet AHA... for youthful skin!
Με την εντατικοποίηση της έρευνας σε ό,τι προκαλεί ρυτίδες και φωτογήρανση, τα άλφα υδροξύ οξέα ή αλλιώς AHA, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούνται ως αναζωογονητικά προϊόντα για το δέρμα, σκέψου ότι η Κλεοπάτρα φέρεται να έκανε το μπάνιο της σε γάλα για να βελτιώσει την υφή του δέρματός της, ενώ για αιώνες οι γυναίκες χρησιμοποιούν το χυμό λεμονιού για να αποχρωματίσουν τυχόν δυσχρωμίες. Σήμερα τα AHA, χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα φροντίδας, όπως κρέμες, προϊόντα καθαρισμού, toners και μάσκες.

All about AHA

Τι είναι; Τα AHA, είναι μόρια που υπάρχουν σε πολλά τρόφιμα και στα φρούτα, γνωστά και ως οξέα φρούτων. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι το κιτρικό οξύ από τα εσπεριδοειδή και τον ανανά, το γλυκολικό οξύ που προέρχεται από το σακχαροκάλαμο, το γαλακτικό οξύ από το ξινόγαλα, το μηλικό οξύ από τα μήλα και τα αχλάδια, το ταρταρικό από τα σταφύλια. Συχνά χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά ως απαλή αγωγή peeling. 

Πως δρουν.. Μειώνοντας τη συγκόλληση των κυττάρων του δέρματος, διώχνουν τα νεκρά κερατινοκύτταρα της επιφάνειας, αποκαλύπτοντας νεότερα, λιγότερο κατεστραμμένα κύτταρα των κατώτερων στρωμάτων της και τονώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό μπορεί να γίνει στο δερματολόγο, με χρήση προϊόντων μεγάλης περιεκτικότητας ΑΗΑ (με βαθμό περιεκτικότητας 25-50%) και λέγεται χημικό πήλινγκ αλλά και στο σπίτι με χρήση εξειδικευμένων προϊόντων με χαμηλότερη συγκέντρωση ΑΗΑ (με βαθμό συγκέντρωσης 8-15%). 

Είναι για εσένα; Αν το δέρμα σου είναι θαμπό, με σημάδια ακμής, λιπαρότητα, φραγμένους πόρους αν σε απασχολεί η πρόωρη γήρανση, οι δυσχρωμίες και άλλες μικροατέλειες που οφείλονται στο πέρασμα του χρόνου και ψάχνεις μία ανώδυνη, μη επεμβατική και μη τοξική θεραπεία ανανέωσης προσώπου.. τότε σου προτείνω να τα δοκιμάσεις! Αν θέλεις νεανική, λεία, ομοιόμορφη επιδερμίδα τότε ένα προϊόν με AHA θα γίνει το μικρό σου μυστικό!

Ανεπιθύμητες ενέργειες; Υπάρχουν αλλά είναι δοσοεξαρτώμενες και είναι στο χέρι σου να περιοριστούν στο ελάχιστο. Εδώ είναι που πρέπει να καταλάβουμε τι θα πει "ορθή χρήση" των προϊόντων αλλά και η επιλογή προϊόντων που ταιριάζουν στο δέρμα σου. Αίσθηση γαργαλητού, καψίματος, φαγούρα, παροδική ερυθρότητα ή τοπικός ερεθισμός, αλλά τα συμπτώματα υποχωρούν εύκολα μετά από πολύ λίγη ώρα. Το σημαντικότερο (και δεν πρέπει να το ξεχνάς!!) είναι ότι κάνουν το δέρμα έως και πιο ευαίσθητο στον ήλιο, γι'αυτό και για μία με δύο μέρες μετά τη χρήση προϊόντων που περιέχουν ΑΗΑ, είναι επιβεβλημένη η χρήση αντηλιακού που παρέχει προστασία σε UVA και UVB ακτινοβολία. Τέλος, απαγορεύεται η εφαρμογή του σε σημείο τραύματος ή έρπητα.

AHA, BHA ποια είναι η διαφορά; Τα υδροξυοξέα χωρίζονται σε άλφα και βήτα. Πιο πάνω μιλήσαμε για τα είδη ΑΗΑ αλλά όταν αναφερόμαστε στο β-υδροξυοξύ, μιλάμε για το σαλικυλικό οξύ, του οποίου οι αντισηπτικές ιδιότητες και η απολεπιστική δράση το κάνουν διάσημο για την καταπολέμηση της ακμής. Το AHA είναι υδατοδιαλυτό, ενώ το BHA λιποδιαλυτό, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να διαλυθεί πλήρως σε έλαιο. Η διάκριση αυτή καθιστά το BHAs καλύτερο στο να εισχωρεί στους πόρους που περιέχουν σμήγμα και να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Έτσι αν έχεις λιπαρό δέρμα, σπυράκια ή μαύρα στίγματα ρίξε μια ματιά στα προϊόντα που περιέχουν BHA.

Frezyderm Volpaderm AHA cream

Η δική μου εμπειρία; Η αλήθεια είναι ότι φέτος ξεκίνησα για πρώτη φορά να δοκιμάζω προϊόντα που περιέχουν AHΑ. Δεν το είχα κάνει νωρίτερα περισσότερο από φόβο και άγνοια αλλά πλέον έχω να σου πω ότι όχι απλά δεν τα φοβάμαι αλλά τα έχω εντάξει στην εβδομαδιαία μου ρουτίνα και απολαμβάνω τα αποτελέσματά τους στο δέρμα μου. Για τη Volpaderm AHA Cream από τη Frezyderm μόνο θετικά σχόλια είχα ακούσει και πλέον μπορώ να τα επιβεβαιώσω και η ίδια. 
Πρόκειται για μία πρωτοποριακή κρέμα προσώπου με ένα μοναδικό συνδυασμό απολέπισης και ενυδάτωσης που ανανεώνει θεαματικά την επιδερμίδα. Οξέα φρούτων και ένας πλούσιος συνδυασμός από ενυδατικούς και μαλακτικούς παράγοντες, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και ταυτόχρονα τη θρέφουν και ενισχύουν τη φυσιολογική ανανέωση των κυττάρων, χαρίζοντάς της ολοκληρωμένη περιποίηση. Έτσι, η επιδερμίδα είναι και φαίνεται υγιής, φρέσκια και λαμπερή. Με απαλή, μη λιπαρή υφή που απορροφάται άμεσα.
Τη χρησιμοποιώ βράδυ, μετά από ντεμακιγιάζ και καθαρισμό και το πρωί ξυπνάω με νέο δέρμα! Τα αποτελέσματα από τις πρώτες φορές μάλιστα ήταν δέρμα πολύ πιο καθαρό, λείο και λαμπερό. Είναι η όμορφη επιδερμίδα σε ένα μπουκαλάκι από μία εταιρία ελληνική που πραγματικά αξίζει να εμπιστευτείς για το skincare σου. Η υφή της είναι μη λιπαρή και μικρή ποσότητα είναι υπέρ-αρκετή. Δεν παρατήρησα καμία ενόχληση ή ερεθισμό στο δέρμα μου και τη χρησιμοποιούσα καθημερινά, για δύο εβδομάδες, στην αρχή της χρήσης. Πλέον τη χρησιμοποιώ δύο φορές την εβδομάδα και έχω ήδη δει μεγάλη αλλαγή στο δέρμα μου. Η μυρωδιά του προϊόντος είναι ελαφρώς φαρμακευτική αλλά προσωπικά δε με ενοχλεί, αντιθέτως ενισχύει την εικόνα ενός πιο σοβαρού προϊόντος όπως τουλάχιστον το βλέπω εγώ. Το καλύτερο; Η χρήση foundation στο καθημερινό σου μακιγιάζ παύει να είναι αναγκαία!

Frezyderm Sun Screen Velvet Face Cream

Ταυτόχρονα δοκίμασα το πολύ δημοφιλές Frezyderm Sun Screen Velvet Face Cream SPF50+. Απλά υπέροχο! Ίσως το καλύτερο αντηλιακό προσώπου που έχω δοκιμάσει, αφού γίνεται ένα με την επιδερμίδα, χαρίζει απόλυτα ματ όψη και βελούδινη αίσθηση ενώ επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Ό,τι σε ενοχλούσε στο αντηλιακό σου ως τώρα είναι πλέον παρελθόν!

Την έχεις ήδη δοκιμάσει τη Volpaderm AHA Cream από τη Frezyderm; Πως σου φάνηκε και ποια είναι τα αποτελέσματα στο δέρμα σου;
Αν πάλι σκέφτεσαι να τη δοκιμάσεις επικοινώνησε με τη Φιλιώ (ο άνθρωπός σου στο DVcare, δερματολόγος με 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της ομορφιάς) για να σου πει γνώμη και συμβουλές και αγόρασέ τη με ένα κλικ και έκπτωση 30% από εδώ και σε 1-2 εργάσιμες μέρες να περιμένεις την παραγγελία σου σπίτι! Εδώ θα βρεις και τη μαγική αντηλιακή προσώπου Frezyderm Sun Screen Velvet Face Cream, που σου υπόσχομαι θα υπερ-αγαπήσεις!!


 photo facebook_zpsfc352817.png photo twitter_zpsbc9cbb23.png photo bloglovin_zps23b150e4.png photo instagram_zps38eafd3c.png photo google_zps8dde294b.png
Aν θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα για ό,τι νέο ανεβαίνει, 
πρόσθεσε το email σου πάνω δεξιά 
("Follow by email")

Τα καλύτερα έρχονται!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...