Apivita - The journey


Apivita! Μεγάλη μου αγάπη πολλά χρόνια τώρα, με προϊόντα που εμπιστεύομαι απόλυτα και δεν αλλάζω με τίποτα! Σήμερα, με αφορμή ένα από τα ομορφότερα και σωστά οργανωμένα events, που διοργάνωσε η Apivita, θέλω να σας πω την ιστορία της και να σας ταξιδέψω!
Βάλτε τη μάσκα σας (πάντα Apivita) και ξεκινάμε!

Η ιστορία
Όλα ξεκίνησαν το 1972 σε ένα συνοικιακό φαρμακείο της Αθήνας. Δύο φαρμακοποιοί με όραμα, ο Νίκος και η Νίκη Κουτσιανά, συναντήθηκαν και ανακάλυψαν κάτι κοινό.. το πάθος τους για τη φύση! Στο φαρμακείο αυτό παντρεύτηκαν και μαζί δημιούργησαν τα πρώτα τους φυσικά καλλυντικά χρησιμοποιώντας μελισσοκομικά προϊόντα και Ελληνικά βότανα.


Το 1979 γεννήθηκε η Apivita, και ήταν η πρώτη εταιρία φυσικών καλλυντικών στην Ελλάδα. Πηγές έμπνευσής της: η κοινωνία και τα προϊόντα της μέλισσας, η πλούσια Ελληνική χλωρίδα και η ολιστική προσέγγιση του Ιπποκράτη.  Πρώτο προϊόν; Το μαύρο σαπούνι με πρόπολη και θυμάρι. Φανταστείτε μια μαύρη μπάρα σαπουνιού τη στιγμή που στην αγορά κυριαρχούν τα όμορφα, κομψά μπουκαλάκια από τη Γαλλία. Καινοτόμο, πρωτοπόρο και φυσικά με όραμα!
Μία εταιρία που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και ακόμα και το όνομά της αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της. Apivita, από τις λατινικές λέξεις APIS (μέλισσα) και VITA (ζωή), ενώ το λογότυπό της είναι εμπνευσμένο από τις Μέλισσες των Μαλίων, ένα σπάνιο μινωικό κόσμημα του 18ου-17ου αιώνα π.Χ., που συμβολίζει τη γονιμότητα και την αρμονία. Επίσης, περικλείονται από ένα ανοιχτό κύκλο που αναπαριστά τη λύρα του Απόλλωνα, και συμβολίζει την αφοσίωση, την αειφόρο ανάπτυξη και την πίστη στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό.

Το ταξίδι
Επιμένουμε ελληνικά με ποιότητα, συνέπεια και αφοσίωση στη φύση.
Και φυσικά στην Ελλάδα, άντρες, γυναίκες αλλά και παιδιά, έχουμε αγαπήσει τα προϊόντα της και τις ευεργετικές τους ιδιότητες αλλά η Apivita συνεχίζει το ταξίδι της και εκτός συνόρων. Μία διεθνής, δυναμική πορεία ανάπτυξης σε 11 χώρες που μεταφέρει το μήνυμα της Ελλάδας με τον καλύτερο τρόπο. Αυστραλία, Βέλγιο, Κύπρος, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ρουμανία, Ισπανία, Σουηδία, ΗΠΑ. Με δικά της καταστήματα, stands σε μεγάλα καταστήματα ενώ τα προϊόντα της προτιμώνται και σε spa. Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φυσικών καλλυντικών στην Ελλάδα με μεγάλη αναγνώριση στις αγορές του εξωτερικού και βραβεύσεις για την επιχείριση και τα προϊόντα της.

Η έμπνευση
Η βάση της έμπνευσής της είναι η κοινωνία και τα προϊόντα της μέλισσας, η ελληνική φύση και η ολιστική προσέγγιση του Ιπποκράτη.
Μία από τις δράσεις της Apivita, που με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα και δείχνουν ακριβώς πόσο πιστή είναι στις αξίες της, είναι η προσπάθεια αναβίωσης του κήπου του πατέρα της ιατρικής στην Κω, φυτεύοντας 254 φυτά που αναφέρει ο Ιπποκράτης στα συγγράμματά του.
Ο Ιπποκράτης είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούσε τη δύναμη της φύσης για να θεραπεύσει αλλά κυρίως για να θωρακίσει σώμα και πνεύμα, προλαμβάνοντας μελλοντικές ασθένειες. Η ολιστική αυτή προσέγγιση είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας της εταιρίας, που χρησιμοποιεί βότανα και αιθέρια έλαια για να θεραπεύσει, να τονώσει αλλά και για ισορροπία, εσωτερική και εξωτερική ομορφιά.

Το event ήταν ένα μαγικό ταξίδι, εξαιρετικά ενδιαφέρον, που κατάφερε να ενεργοποιήσει όλες τις αισθήσεις μας.
Πού; Στη Hytra, έναν πραγματικά εντυπωσιακό χώρο μοντέρνας αρχιτεκτονικής, στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.


Μπαίνοντας στο χώρο το 100% φυσικό κερί με Πορτοκάλι, Κέδρο & Γαρύφαλλο και η κεραμική συσκευή της Apivita με το μίγμα αιθερίων ελαίων Sweet Home (πορτοκάλι, κανέλλα και γαρύφαλλο) αρωμάτιζαν ευχάριστα την ατμόσφαιρα κάνοντας το χώρο ακόμα πιο ζεστό.
(Το Sweet Home είναι must-have για τις γιορτές!!!)

Αφού ταξιδέψαμε στο χώρο και στο χρόνο, μαθαίνοντας τη φιλοσοφία και την πορεία της εταιρίας ήρθε η στιγμή της εσωτερικότητας. Η νέα γενιά της εταιρίας, η Σοφία Κουτσιανά, κατάφερε να ισορροπήσει σώμα και πνεύμα, γιατί η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας και η Σοφία είναι σίγουρα η καλύτερη απόδειξη!

Επόμενο βήμα? Μία εμπειρία spa. Αξίζει να διαθέσετε κάποιο χρόνο στο εαυτό σας! Αποφορτιστείτε, καθαρίστε το μυαλό σας, ανάψτε ένα φυσικό, αρωματικό κερί (η πρότασή μου είναι το Λεβάντα Natural Candle, με χαλαρωτικές ιδιότητες) κάντε ένα βαθύ καθαρισμό, μασάζ με τα εξειδικευμένα λαδάκια, συνεχίστε με μάσκα ανάλογα με τις ανάγκες τις επιδερμίδας σας και ολοκληρώστε με τη σωστή ενυδάτωση. Είναι μία μικρή πολυτέλεια για τον εαυτό σας που μέσα σε λίγο χρόνο και χωρίς περιττά έξοδα και αναζωογονεί σώμα και πνεύμα!


Τα κατάλληλα προϊόντα με τη δύναμη της φύσης
• Scrub: Gel ήπιας απολέπισης με βερίκοκο ή κρέμα βαθιάς απολέπισης με ελιά, για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Με καταπληκτικό, φυσικό άρωμα, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα βοηθώντας το δέρμα να δεχτεί τη μάσκα.
• Μάσκα για βαθύ καθαρισμό με πράσινη άργιλο. Καθαρίζει σε βάθος, απομακρύνει την περίσσεια σμήγματος και συσφίγγει τους πόρους.
• Μάσκα ενυδάτωσης με αλόη. Ενυδατώνει, απαλύνει και τονώνει την επιδερμίδα, αφήνοντάς την απαλή και λαμπερή.
• Μάσκα λάμψης και αναζωογόνησης με ρόδι. Λάμψη, αντιοξειδωτική προστασία και ενυδάτωση.
• Αντιρυτιδική και συσφιγκτική μάσκα με σταφύλι. Ιδανική όταν έχουν εμφανιστεί ήδη οι πρώτες ρυτίδες ή προληπτικά. Συσφίγγει και βελτιώνει την ελαστικότητά της επιδερμίδας.
• Μάσκα σύσφιγξης και ανάπλασης με βασιλικό πολτό. Ιδανική για όλες τις επιδερμίδες που έχουν ανάγκη σύσφιγξης και θρέψης. Ενισχύει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας και βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων.
** Αποκλειστική καινοτομία: Η APIVITA αντικαθιστά το νερό στη σειρά face masks με έγχυμα από πράσινο τσάι για την αντιοξειδωτική του δράση. Δεν περιέχονται χημικά συστατικά που έχουν κατηγορηθεί για αρνητικές επιδράσεις στην υγεία ή το περιβάλλον. 
Χωρίς: Parabens, Silicone, Propylene glycol



Βάλτε τις ποδιές σας και πάμε στην κουζίνα! Ο Νίκος Καραθάνος, chef του εστιατορίου Hytra και βραβευμένος σε ηλικία 28 ετών με αστέρι Michelin, είδε τα συστατικά που βρίσκουμε στις μάσκες και τα scub της Apivita, με δημιουργική ματιά και έκανε μία παρουσίαση που μας εντυπωσίασε! Στη συνέχεια μας μετέφερε στον δικό του κόσμο, στην κουζίνα του εστιατορίου όπου και μοιράστηκε μαζί μας καταπληκτικές, υγιεινές συνταγές. 
Όπως σας είπα η Apivita δεν άφησε ανικανοποίητη καμία από τις αισθήσεις μας ;-)


Είδαμε, ακούσαμε, μυρίσαμε, γευτήκαμε, αγγίξαμε..χαλαρώσαμε, μάθαμε, γελάσαμε και εμπνευστήκαμε! Το event έγινε από ανθρώπους με άστρο, όραμα και αξίες! 
Δεν έχει να κάνει με καλλυντικά και εξωτερική ομορφιά, έχει να κάνει με το πως μπορείς να νιώθεις, να σκέφτεσαι και να ζεις όμορφα. Είναι θέμα φιλοσοφίας και συνέπειας και πιστέψτε με είναι αρκετό για να αλλάξει τα πάντα!

Όσο για τις μάσκες..εννοείται τις δοκίμασα και εννοείται τις λατρεύω! Θα τα ξαναπούμε σύντομα, πιο αναλυτικά τόσο για τις μάσκες και για τα scrub όσο και για τo φανταστικό serum..
Αν δεν τα έχεις δοκιμάσει..χάνεις!! Αλλά μη φύγεις μακριά, να έχεις το νου σου γιατί τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλα είναι πιθανά ;-)



Follow me on      ••• Bloglovin •••          ••• Twitter •••         ••• Facebook ••• 

Και αν θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα για ό,τι νέο ανεβαίνει, πρόσθεσε το email σου πάνω δεξιά ("Follow by email")
Τα καλύτερα έρχονται!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...